Moneda comunistă de 1 leu se vinde cu o sumă frumoasa pe OLX. Ce preț are în 2023

O monedă din perioada comunistă în valoare de 1 leu s-a pus la vânzare pe OLX. Vânzătorul cere o sumă uriașă, iar multe persoane nu ar fi dispuse să o plătească. Ei bine, colecționarii ar face orice pentru a deține o monedă rară, așa cum specifică persoana care a pus anunțul.

Pe OLX a apărut un anunț cu vânzarea unei monede tipărite în perioada comunistă, în timpul lui Nicolae Ceaușescu, în anul 1966. Prețul cu care se vinde aceasta în 2023 este uluitor.

Cât costă moneda comunistă de 1 leu

Platformele de vânzare pe internet au devenit tot mai cunoscute și toată lumea le utilizează. Aici vorbim despre OLX, o platformă românească, unde se pot găsi o mulțime de articole, clasate pe categorii, în funcție de necesități.


Mii de anunțuri sunt puse zilnic din toate colțurile țării, iar cumpărătorii pot lua legătura prin această platformă pentru achiziționarea obiectelor.

Există oameni care au colecții impresionante cu diverse obiecte, iar monedele sau bancnotele vechi pot face parte dintr-o astfel de colecție. În ultima perioadă au apărut tot mai multe persoane care le vând doritorilor fiindcă au ieșit de mult din circuit.

O monedă fabricată în timpul regimului comunist, când statul se afla sub conducerea lui Nicolae Ceaușescu, în valoare de 1 lei se vinde, astăzi, la un preț uriaș pe OLX. Prețul nu este pentru buzunarul tuturor, ci doar adevărații colecționari ar plăti această pentru pentru a-și întregi colecția de monede în toate perioadele.

Prețul la care se vinde moneda comunistă de 1 leu în 2023

Astăzi, un bărbat din Cluj-Napoca a postat un anunț pe OLX cu privire la vânzarea unei monede în valoare de 1 leu. Aceasta a fost fabricată în timpul regimului comunist, în 1966, când România este condusă de liderul Nicolae Ceaușescu.

Acesta cere o sumă frumoasă pentru monedă, nu mai mult, nici mai puțin de 5.000 de lei pentru a o vinde unui doritor. El precizează că moneda este una foarte rară și nu poate fi găsită oriunde. Își dorește ca predarea să fie făcută personal în Cluj-Napoca sau poate trimite prin poștă. În acest fel, banii vor fi plătiți direct curierului, în sistem ramburs.

„Moneda foarte rară de 1 Leu din anul 1966. Predare personală în Cluj-Napoca sau trimit prin poșta în sistem ramburs”, este anunțul postat pe platforma de vânzări.