„Mami, o să fii tristă când nu o să mai fiu cu tine?” Povestea emoționantă a Ioanei, o fetiță de doar 8 ani care se luptă cu o boală nemiloasă

Ioana, o fetiță în vârstă de doar 8 ani, se luptă cu o boală grea. Pentru a putea avea șansa la o viață normală și la o copilărie fericită, ea are nevoie de sprijinul nostru.

Ioana este o fetiță în vârstă de doar 8 ani, a cărei viață atârnă de un fir de ață.
După o operație riscantă și multiple ședințe de chimioterapie, viața Ioanei depinde de un tratament care reușește să topească în fiecare zi tumora cu care micuța se luptă de 4 ani.

Costurile tratamentului depășesc cu mult posibilitățile financiare ale unei familii normale cu 4 copii.

„Mami, o să fii tristă când nu o să mai fiu cu tine?”

Mama Ioanei, micuța luptătoare, este devastată de situația grea prin care fetița ei trece.

„Când propriul copil îți pune o asemenea întrebare, te cutremuri! Am simțit un fior puternic pe șira spinării și m-am blocat. Nu știam ce să îi răspund. Până la urmă m-am adunat și i-am spus din toată inima, cu toată convingerea mea de părinte: Tu nu o să pleci nicăieri, mami! Tu o să rămâi mereu lângă mine, pentru că Doamne-Doamne e acolo sus și te va face bine!”, a mărturisit mama fetiței, potrivit botosaneanul.ro

Ioana a ajuns prima dată la spital în 2019, când părinții au observat că are abdomenul umflat, iar fetița slăbea de la o zi la alta.

„Am mers la urgențe, la Spitalul Județean din Suceava. Medicii i-au făcut mai multe analize, ecografii, iar diagnosticul a fost unul cumplit: neuroblastom de lanț ganglionar paravertebral- practic o tumoră îi afecta nervii periferici ai abdomenului. Am simțit că se prăbușește cerul pe mine. Nu mai știam ce e cu mine, eram prăbușită efectiv. În sufletul meu de mamă este o luptă continuă. Sufletul meu este zdrobit în mii de bucăți, dar trebuie să merg mai departe, să lupt cu toate forțele pentru copilul meu”, a mai adăugat mama copilei.

Fetița a stat 3 săptămâni în comă profundă

Ioana a fost operată de urgență la un spital din Iași. Intervenția grea la care a fost supusă a durat 11 ore și a fost una de-a dreptul riscantă. La acea vreme, Ioana avea doar 4 ani. Totuși, tumora nu a putut fi extirpată în totalitate și imediat după operație, Ioana a intrat în comă timp de 3 săptămâni.

„Când s-a trezit era ca o legumă, cântărea doar 14 kilograme. Medicii ne-au propus să o internăm la secția de îngrijiri paliative, dar că nu mai are șanse să supraviețuiască. A fost un moment extrem de greu pentru noi, însă am decis să o luam acasă, în familie, să o îngrijim câte zile va mai trăi”, a povestit, îndurerată, mama fetiței.

Părinții Ioanei au făcut tot ceea ce le-a stat în putință pentru ca micuța să aibă o șansă la viață și să se simtă iubită și în siguranță.

Pe lângă clasicele și groaznicele cure de chimioterapie, Ioanei i se administrează și un tratament naturist care dă rezultate.

„Este un miracol”

„Nu știu ce planuri are Dumnezeu cu fetița noastră, dar dintr-o legumă, că asta era când am adus-o acasă de la spital, corpul ei respingea orice fel de medicament, fetița se simte mult mai bine. Pentru noi este un miracol. În acest moment însă nu mai avem resurse financiare pentru continuarea tratamentului, iar dacă îl întrerupem tot efortul nostru va fi în radar” , a mai menționat mama fetiței.

Mama fetiței a renunțat la muncă în momentul în care Ioana a avut nevoie de sprijin permanent. Acum, familia se bazează doar pe veniturile tatălui care lucrează cu ziua, pe ajutorul de handicap al micuței și pe alocațiile copiilor.

Cum o puteți ajuta pe Ioana?

„Noi, cei de la Asociația Salvează o inimă, nu am putut fi indiferenți față de situația extrem de dificilă în care se află această familie și vă cerem ajutorul fiecăruia dintre voi. Donați, indiferent cât, un mic sacrificiu financiar poate însemna enorm pentru viața unui copil, așa cum s-a întâmplat în nenumărate cazuri. Ioana are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor” , Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Ioana Dobrea!