Cine este soția lui Mihai Șora, mai tânără cu 56 de ani decât el. Cu ce se ocupă, de fapt, Luiza Palanciuc

Cine este soția lui Mihai Șora. Filosoful este extrem de activ, chiar și la vârsta de 105 ani. A rămas o prezență notabilă și în mediul online, unde ține legătura aproape zilnic cu urmăritorii lui. Alături i-a fost în ultimii ani cea de-a doua soție, Luiza Palanciuc. Mihai Șora a murit, astăzi, 25 februarie 2023.

Cei doi și-au unit destinele în urmă cu opt ani, iar de atunci și până în prezent au rămas de nedespărțit. S-au afișat împreună constant, inclusiv la evenimente sau chiar și la protestele care au avut loc în București.

Conform informațiilor apărute în presă de-a lungul timpului, se pare că între cei doi soți există o diferență impresionantă de vârstă, de 56 de ani. Cu toate acestea, atunci când s-au îndrăgostit, nu au ținut cont de gura lumii. Modul în care s-au înțeles după ce și-au unit oficial destinele le-a demonstrat tuturor că sufletul și iubirea nu țin cont de vârsta din buletin.

Cine este soția lui Mihai Șora
Luiza Palanciuc este poetă, eseistă și traducătoare. S-a căsătorit cu Mihai Șora în anul 2014. Filosoful a mai fost căsătorit timp de 72 de ani cu scriitoarea Mariana Șora, în perioada 1939 – 2011, iar din prima lui căsnicie au venit pe lume trei copii. După ce aceasta s-a stins din viață, Mihai Șora a regăsit iubirea alături de actuala lui parteneră.

‘Iubirea, în formele ei cele mai diverse, este un lucru care trebuie să ne acompanieze viaţa de la început până la sfârşitul ei. Există în fiecare viaţă atâta lumină cât capacitate dai iubirii. Iubirea îmbrăţişează din capul locului întreaga lume’, spunea filosoful într-o postare pe Facebook, conform Fanatik.

Declarație de dragoste după trei ani de căsnicie
În anul 2017, atunci când împlinea trei ani de căsnicie cu Luiza Palanciuc, Mihai Șora impresiona cu o declarație de dragoste impresionantă pentru soția lui.

Cine este soția lui Mihai Șora. În urmă cu trei ani, la Starea Civilă din sectorul 1 al orașului București, Luiza și cu mine semnam în condica de prezență, înconjurați de oameni dragi și inteligenți: – cele mai frumoase autografe din viețile noastre de scriitori.
Dragostea este îndelung răbdătoare, dragostea este plină de bunătate, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu pune la socoteală răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr’, este mesajul postat atunci, conform sursei citate anterior.

Cum se menține în formă Mihai Șora
Cine este soția lui Mihai Șora. A reușit să ajungă la vârsta de 105 ani, rămânând la fel de activ. Unul dintre secretele lui este alimentația. Îndrăgitul filosof a renunțat de mult timp la consumul de carne, pentru că nu suportă ideea de a mânca produse de origine animală.

Cine este soția lui Mihai Șora. „Ce vreau să spun acum, rapid și fără multă teorie, este că, într-adevăr, nu mai mănânc carne de ani buni. Mă grăbesc să adaug, însă, și această evidență: nu ne naștem vegetarieni.

Ci, pur și simplu, cu faptul că mă străduiesc să înțeleg condiția necuvântătoarelor. Am citit studii și văzut documentare sfâșietoare despre ferme de porci, abatoare, crescătorii de pește sau păsări. Și refuz să mănânc suferințe și agonii. Atât de simplu. P.S. Bine, frigiderul meu nu arată chiar așa… Mai am și ridichi, roșii, suc de mere’, a povestit Mihai Șora.