Anamaria Prodan se pregătește să dea o nouă lovitură! Impresarul va merge cu o cerere în Parlamentul României

Impresara Anamaria Prodan a anunțat că va cere în Parlament reactivarea Mitropoliei Tomisului! Ea și-a anunțat intrarea în politcă la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. S-a înscris în partidul Alianța pentru Patrie (APP).

Luptă drepturile femeilor, în special al celor abuzate de către parteneri, iar acum va cere în Parlament reactivarea Mitropoliei Tomisului!

„Stimate doamne și stimați domni,

Ceea ce vă citesc astăzi este un Apel privitor la reactivarea Mitropoliei Tomisului și vă voi motiva de ce.

Nu toți dintre noi știm ce scrie Patriarhia Bulgară pe site-ul său bg-patriarshia.bg/dorostol-diocese-history și anume, că „din secolul al XV-lea până în secolul al XIX-lea, dioceza Durostorului/Mitropolia Silistrei se afla printre diocezele de frunte ale bisericii universale și ierarhii ei, în secolele XVII-XVIII (au primit drepturi de exarhat asupra înbtregului teritoriu al Dunării, asupra Valahiei și Moldovei)”.

Durostorum a fost reactivată ca eparhie în 17 decembrie 2001, iar în 12 octombrie 2003 a fost ridicată la rang de mitropolie.

Amintim și politica vechiului președinte comunist Tidor Jivkov, care în anii 1963, 1964, 1973 a cerut includerea Bulgariei în URSS.

La un Congres al Comitetului Central al Partidului Comunist Bulgar din 5 decembrie 1963, Jivkov cerea chiar „pregătirea unificării Republicii Populare Bulgaria cu URSS”. Nereușita în „chestiunea macedoneană” (anume anexarea unei părți „bulgare” a Macedoniei istorice) a făcut ca Bulgaria să pună în joc problema Dobrogei de Nord (Constanța și Tulcea) cu gândul de a crea un „coridor” de legătură între Republica Populară Bulgară și URSS, coridor care să includă gurile Dunării.

Ideologia bulgară afirmă, de peste un secol, că Dobrogea ar fi „leagănul bulgarității”, reamintind că Hanul Asparuh ar fi întemeiat în anul 681 primul stat bulgar, coborând din actualul teritoriu al Dobrogei. Dar noi îi putem întreba pe bulgari: dar până în anul 681 ce ați făcut la gurile Volgăi?

Dar cu Ovidius de ce n-ați vorbit în limba latină, nici înaintea erei noastre, nici după?”, este o parte a mesajului pe care impresara vrea să-l citească în Parlament.