Ion Țiriac: “Să mă dea afară și din țară, dar eu așa gândesc și așa văd

Preocupat de starea în care se găsește sportul din România la ora actuală, Ion Țiriac a făcut un apel către clasa politică, cerând alocarea a 1% din PIB – bani absolut necesari pentru stoparea declinului, revitalizarea și reînnodarea performațelor de vârf, ce-au devenit, cu puține excepții, doar amintiri.

Plătesc taxe de-mi sar ochii… Din tot PIB-ul, sportul merită 1%! Oare nu toți din țara asta au copii? N-au nepoți, n-au vecini? Nu merita și ei 1%? Că nu fug banii în Ungaria, rămân aici. Noi nu mai avem nici infrastructura umană, nimic. Chiar nu le e rușine? Nu vă e rușine că nu ne-am calificat la Olimpiadă la gimnastică? O să ma dea afara și din țară, dar eu așa gândesc și așa văd!“, a declarat Țiriac la Digi Sport.

Țiriac a acuzat clasa politică de faptul că în timpul campaniilor electorale ignoră complet sportul, făcând promisiuni doar anumitor categorii sociale.

Și învățătorii, și polițiștii, și pensionarii, toți au copii. Uitați-vă unde am ajuns și încet, încet ne ducem și mai la vale! Liderul trebuie să o ia de la zero și să facă ceva!“, a susținut Ion Țiriac.

Oferind exemplul construcției patinoarului de la Otopeni, omul de afaceri a menționat că deși el încearcă să miște lucrurile, nu poate susține de unul singur un proiect atât de vast.

Eu nu vreau nicio medalie, nimic, dar am cumpărat autobuzul, mă duc la școală, iau clasa și o duc la patinoar. Autobuzul așteaptă să termine ora de hochei și îi duce inapoi. Dar eu sunt un gândac mic, nu pot mai mult! Ungurii au legiferat că un copil trebuie să patineze o oră pe săptămână și să înoate“, a conchis Țiriac.
Sursa