Cât poţi păstra carnea la congelator până să se strice

Cu toții ne dorim să prevenim alterarea alimentelor pe o perioadă cât mai lungă de timp, iar de cele mai multe ori, congelarea e modul perfect de conservare.

Chiar dacă temperatura sub 0° previne creșterea numărului de bacterii, alimentele suferă modificări în timp. Fie că le cumperi gata congelate sau le îngheți de proaspete, iată cât timp poți păstra diferite categorii de produse, încât să le consumi în siguranță.

Poate cel mai des congelat aliment este carnea. Aceasta poate fi păstrată, în funcție de tipul ei, între o lună și 12 luni. De exemplu, carnea crudă are o perioadă mai lungă în care rămâne nealterată. Carnea de porc poate fi ținută la congelator maxim 6 luni, cea de vițel și miel până la 9 luni, iar cea de curcan, pui sau vită, până la 12 luni.

Pe de altă partea, carnea procesată, în mod surprinzător, poate fi congelată pentru mai puțin timp. De exemplu, șunca, baconul, cârnații sau crenvurștii se păstrează maxim 2 luni, carnea gătită se păstrează maxim 3 luni, mai puțin în situația în care e de pui, caz în care o poți păstra până la 4 luni.