A luat 2.95 la bacalaureat, dar a depus contestatie: „Stiam ca facusem, din 7 pagini trebuia sa fie ceva”

Ancheta in Ministerul Educatiei, dupa ce doi elevi din judetul Dambovita au ramas eliminati de la Bacalaureat, chiar si dupa contestatie. Ambii au fost exclusi pentru ca pe lucrare apareau mai multe scrisuri, desi pe camerele video, nu s-ar vedea ca au copiat. O situatie la fel de absurda se inregistreaza si la Tirgu-Jiu, unde un elev a obtinut 5 puncte in plus, dupa recorectarea lucrarii.

Ana Maria risca sa rateze admiterea la facultate. Desi a contestat eliminarea din Bacalaureat, pe motiv ca scrisul ei difera de la o pagina la alta, cei din comisia de corectura nu si-au schimbat pozitia.
„Nu sunt de acord sa-l mai dau inca o data, din moment ce am invatat foarte mult, am stat intr-un stres total”, spune eleva.

De partea ei sunt profesorii, directorul liceului, dar si cei din inspectoratul scolar, care spun ca nu au vazut nimic suspect pe camerele video care au inregistrat proba scrisa de la istorie.

„Este un copil deosebit, este un copil care a muncit”, sustine directorul liceului.

Ana Maria are de gand sa-si castige bacalaureatul in instanta.
„Deja am deschis proces, o doamna avocat de la Targoviste se ocupa de treburile astea o sa mergem si pe civil si pe penal. Fata mea pierde admiterea la facultate am sa merg la CEDO la drepturile omului, am sa dau statul roman in judecata”, sustine tatal.

Cei de la ministerul educatiei nu au vrut sa comenteze acuzatiile, dar spun ca are loc si o ancheta interna. O ancheta se face si in Gorj, unde un elev a obtinut aproape 5 puncte in plus, dupa contestatie.

CONTESTATIE DE 5 PUNCTE
„Initial, la mate obtinusem 2,95, iar dupa contestatie am obtinut nota 7,60”, povesteste Ionel.

De ce le-a dat cu virgula, prima oara, celor din comisie, doar ei stiu.

„Un profesor nu a corectat cum trebuia. Stiam ca facusem, era normal, din 7 pagini, trebuia sa fie ceva. La romana am lua 6,10 iar dupa contestatie am luat nota 5.50. Deci, mi-a scazut”,
„Inregistarea unor astfel de erori nu face cinste profesorilor”, a declarat Georgeta Popescu, purt. Cuv. ISJ Gorj.

Portivit regulamentului, daca o lucrare primeste in plus 1,5 puncte, profesorul care a corectat-o prima oara nu mai are voie sa fie in comisie, in urmatorii 5 ani. La nivel national, numarul celor promovati dupa contestatii a crescut cu 1,5 procente, potrivit stirilekanald.ro.