Gigi Becali construiește o biserică unică în România

În mijlocul pandemiei de COVID, când economia dădea semne de slăbiciune, Gigi Becali și soția lui, Luminița, au demarat construcția unei biserici impresionante în Pipera-Voluntari. Acest lăcaș de cult va fi unic în România și este estimat să fie finalizat în anul 2024.

Gigi Becali a avut ideea acestui proiect în 2008, înainte ca echipa sa, FCSB, să elimine pe Galatasaray și să se califice în grupele Ligii Campionilor.

La momentul respectiv, omul de afaceri a făcut o promisiune lui Dumnezeu – că va construi un lăcaș de cult dacă turcii vor fi scoși din competiție. După obținerea tuturor autorizațiilor necesare, Gigi Becali a început ridicarea catedralei.

Această biserică va fi spațioasă și va fi construită în stilul bisericilor rusești. În anul următor, se estimează că va fi complet terminată, pictată și totul. În spatele bisericii, se va construi o clădire cu trei etaje, care va servea ca un fel de „hotel” pentru preoții invitați de Gigi Becali să slujească în Capitală.

 

 

Proiectul aparține în totalitate patronului FCSB-ului, care se ocupă personal de tot ce ține de altar, icoane și decor. Chiar și clopotele au fost alese de către multimilionar.

Această catedrală va fi unică în România și interiorul va fi pictat cu foiță de aur. În total, vor fi montate 13 clopote care vor interpreta anumite melodii religioase, controlate prin calculator. Deși Gigi Becali a primit o ofertă pentru teren, el a refuzat-o, preferând să construiască această biserică care îl va costa aproximativ 10 milioane de euro, cu tot cu pictură.