ANM a emis prognoza meteo pentru luna martie 2024: Ce se întâmplă cu vremea în prima lună de primăvară

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru prima lună din primăvară. Află cum va fi vremea în luna martie 2024.

Cum va fi vremea în martie 2024?

Potrivit ANM, vremea în ultima lună de iarnă va suferi o serie de oscilații semnificative. Mai exact, în ultimele zile din luna februarie vor avea loc ploi, precipitații mixte, iar la altitudini înalte apar ninsorile.

Luna martie nu va suferi modificări mari din punct de vedere meteorologic, conform noilor informații transmise de Administrația Națională de Meteorologie. Astfel, se anunță un val de aer cald care se va menține pe tot parcursul lunii martie, excepție făcând ziua de 1 martie când temperaturile vor fi mai ușor scăzute pentru această perioadă. Temperaturile minime ajungând până la -3 grade Celsius. Totuși, prima săptămână va aduce cu ea temperaturi mai ridicate decât specificul acestei perioade.

Temperaturile maxime vor varia între 10 și 13 grade Celsius, cel mai cald fiind în București.

Apar precipitații la mijlocul lunii martie

Meteorologii anunță că temperaturile nu vor fi anormale doar la începutul lunii martie, acestea ajungând să atingă în unele zone și 17 grade Celsius.

În intervalul 11-17 martie 2024, temperaturile vor oscila în jurul valorilor de 14-15 grade Celsius. Tot în acest interval de timp se vor anunța precipitații în mai multe zone ale țării. Ploile se vor înregistra local și trecător.

Spre finalul lunii martie, temperaturile vor continua să crească și va fi mai cald decât în mod obișnuit, pentru această perioadă de timp.

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această perioadă și nu doar local, ci și pe întreg teritoriul României, conform meteorologilor.

Temperaturile, spre sfârșitul lunii martie, se vor încadra între 15 și 17 grade Celsius, iar ultimul weekend va fi cel mai cald. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Cum va fi vremea în săptămâna 26 februarie – 4 martie?

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Cum va fi vremea în săptămâna 4 martie – 11 martie?

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Cum va fi vremea în săptămâna 11 martie – 18 martie?

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.