O femeie a ajuns la 27 kg și trăiește într-un scaun cu rotile după ce a luat antibiotice pentru a-și trata infecția urinară

O femeie a rămas cu dureri insuportabile și imobilizată într-un scaun cu rotile, fără abilitatea de a merge, după ce a avut o reacție rară la un antibiotic comun prescris pentru a trata o infecție urinară.

Talia Smith, 44 de ani, din Norwood, Massachusetts, a fost spitalizată după ce a luat trei pastile de ciprofloxacină, un antibiotic care aparţine familiei chinolonelor.

Cinci luni mai târziu, starea ei s-a deteriorate atât de tare încât nici măcar nu-și mai putea ridica brațele deasupra capului și a fost internată de urgență. În prezent, ea este imobilizată într-un scaun cu rotile și forțată să-și paseze toate sub formă de piure pentru a se putea hrăni. În plus, ea nu mai poate avea grijă de soțul ei, veteran de război, care este și el într-un scaun cu rotile.

Femeia are nevoie de îngrijiri permanente Smith a povestit că și-a întrebat medicul care i-a prescris antibioticul dacă ar trebui să știe ceva legat de medicament, dar acest a asigurat-o că nu va avea probleme.

„Nu trebuie să-ți faci griji de nimic. Acesta este un antibiotic foarte sigur și eficient pentru infecții urinare” – i-a spus medicul femeii, potrivit DailyMail. Câteva zile mai târziu, ea a spus că a simțit că a simțit o durere puternică în corp, ca și cum o „bombă a explodat” în interiorul ei. „A treia zi am avut dureri puternice în călcâie, în picioare. Erau ca niște dureri fulgerătoare, de parcă m-aș fi electrocutat. Și m-am întrebat – Ce este asta? În următoarea [săptămâna], făceam duș stand pe un duș. Iar o săptămână mai târziu nu am mai putut să-mi pun mâinile deasupra capului” – a explicat femeia.

În următoarele cinci luni, starea ei a continuat să se deterioreze, ajungând în spital cu greutatea de 27 de kilograme. La un an după ce a luat pastilele, a fost mutată în secția de îngrijiri paliative. Femeia avea o viață sănătoasă înainte de lua antibioticele Nici astăzi nu se poate deplasa fără un scaun cu rotile și are nevoie de ajutor non-stop. Înainte de a lua antibioticele, femeia avea o viață sănătoasă. „Mă antrenam tot timpul. Am mâncat bine, am fost sănătoasă, am muncit, am avut grijă de soțul meu. Nu m-am îmbolnăvit niciodată” – a povestit ea. Soțul Taliei este și el într-un scaun cu rotile.

„Stau chiar lângă el într-un scaun cu rotile, din cauza a trei pastile. Trei pastile. Nu pot avea grijă de el. Nu pot avea grijă de mine. Amândoi avem nevoie de îngrijire 24/7 acum” – a adăugat ea. Talia a început să-și împărtășească povestea pe TikTok și Instagram, iar unele dintre videoclipurile ei, au acumulat 200.000 de vizualizări. Ea dorește să crească gradul de conștientizare în legătură cu efectele secundare devastatoare ale acestor medicamente.