NU E O GLUMĂ! CRISTINA DIN IAȘI A FĂCUT CONTESTAȚIE LA BACALAUREAT, DEȘI LUASE 9.95! IREAL CE NOTE A PRIMIT DUPĂ.

Într-o zi de vară, precum cea de 7 iulie, s-au deschis porțile triumfului și bucuriei pentru mulți absolvenți de liceu, dar și pentru Cristina din Iași, care și-a văzut visele și eforturile răsplătite. În urma publicării rezultatelor finale de la Bacalaureat, în rândul absolvenților s-au stârnit valuri de nemulțumire și surpriză. Printre aceștia se număra și Cristina, care, cu toate că obținuse rezultate excepționale la examenele de română și matematică, se simțea nedreptățită de nota primită la proba de chimie, un demn 9,85.

Cristina, o elevă strălucitoare a Colegiului Național „Costache Negruzzi” din Iași, cu o medie peste așteptări de 9,95 la Bacalaureat, nu s-a lăsat copleșită de acest obstacol. Cu hotărâre și încredere în propriile sale abilități, a decis să-și urmeze intuiția și să depună o contestație la proba de chimie, considerând că merita mai mult decât ceea ce i se oferise inițial. În urma unei așteptări tensionate, vestea mult așteptată a venit ca o răsuflare de aer proaspăt: nota la chimie fusese ajustată și acum, cu mândrie, Cristina putea să se bucure de o medie rotundă de 10!

Primele ei cuvinte după ce a aflat rezultatul atestă emoția și recunoștința ce i-au cuprins inima în acel moment. Într-o declarație sinceră și profundă, Cristina și-a exprimat aprecierea pentru cunoștințele acumulate și pentru susținerea primită de-a lungul celor patru ani de liceu. Ea a subliniat că nota de 10 la Bacalaureat nu reprezintă doar un succes personal, ci și o confirmare a angajamentului său față de învățătură și față de propria creștere intelectuală și umană. Aprecierea și recunoașterea profesorilor care au fost alături de ea în această călătorie au fost de asemenea evidențiate, Cristina recunoscând contribuția esențială a acestora la formarea ei ca individ și ca elevă.

Rezultatele de excepție ale Cristinei nu sunt izolate, ci se încadrează într-un context mai larg al rezultatelor la Bacalaureat în acel an. În sesiunea iunie-iulie 2023, 76 de candidați au avut onoarea să vadă nota maximă pe diploma lor, Cristina fiind printre acești privilegiați. Procesul de contestații a jucat un rol esențial în ajustarea notelor, fiind înregistrate peste 50.000 de contestații la diferitele probe ale examenului. Evaluarea atentă a lucrărilor contestate a dus la modificarea notelor pentru peste 51.000 de lucrări, o dovadă clară a transparenței și corectitudinii sistemului de evaluare.

Dincolo de cifre și statistici, rezultatele de la Bacalaureat reflectă efortul și devotamentul elevilor, dar și calitatea și dedicarea cadrelor didactice. Rata de promovare pentru acea sesiune a fost semnificativ mai mare decât în anii precedenți, ceea ce indică o tendință pozitivă în sistemul educațional. Cu toate că cifrele pot să ofere o imagine generală, ele nu pot să surprindă povestea din spatele fiecărui elev și a fiecărei note. Pentru Cristina și pentru mulți alții ca ea, Bacalaureatul a fost nu doar un examen, ci o experiență de creștere și autodescoperire, ce îi va ghida pe drumul viitorului și îi va influența parcursul academic și profesional în ani ce vor urma.