Vremea rea a făcut prăpăd în țară, inclusiv în București: Străzile au fost inundate, mai mulți copaci au căzut pe mașini

Vremea a făcut prăpăd în mai multe zone din țară, inclusiv în Capitală. În mai puțin de două ore au fost emise două coduri portocalii de vreme extremă în București. În nordul orașului a căzut grindină, străzile au fost inundate și mai mulți copaci au căzut pe mașini. A fost emis și mesaj RO-Alert, iar oamenii au fost sfătuiți să stea în case.

Capitala a fost lovită de două ori de grindină, în interval de câteva ore. Otopeni, Pipera, Militari, peste tot furtuna a fost devastatoare, iar acolo unde nu a ajuns grindina, a fost potop, urmat de inundații. Ploaia torenţială a provocat inundaţii, iar vântul puternic a doborât copaci şi stâlpi de electricitate, în mai multe zone din Bucureşti fiind necesară intervenţia echipajelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Rafalele de vânt au doborât copaci în Capitală Rafalele de vând au doborât copaci în Capitală, pompierii de la ISU Bucureşti Ilfov intervenind pentru îndepărtarea arborilor căzuţi pe strada Jandarmeriei, Drumul Sării, strada Navigaţiei, unde un pom a căzut peste un autoturism, la fel şi pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, la intersecţia cu Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, unde un copac a căzut pe un autovehicul.

Intervenţii au fost şi pe strada Madrigalului, unde un pom a fost rupt parţial, pe strada Câmpul Pipera unde un arbore a căzut peste firele de electricitate, dar şi în localitatea Baloteşti, unde mai mulţi arbori au căzut pe carosabil pe DN1. a Mogoşoaia, DN 1 A a fost acoperit cu apă în zona podului peste calea ferată.

De asemenea, carosabilul a fost acoperit cu apă pe şoseaua Străuleşti, pe străzile Gârlei şi Lăpuş apa a intrat în două case, iar pe strada Izbiceni un garaj a fost inundat. Pe strada Eugen Jebeleanu un stâlp a fost doborât, blocând carosabilul, iar pe Şoseaua Petricani cabluri de pe stâlpi au căzut pe carosabil.

Bucureştiul s-a aflat, sâmbătă după-amiază, sub avertizări cod portocaliu de vreme rea. ISU Bucureşti-Ilfov a emis mesaje pentru informarea populaţiei. Meteorologii au mai anunțat instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a Moldovei şi nordul Munteniei, sâmbătă, fiind emisă o atenţionare meteorologică cod galben. De asemenea, au fost emise mai multe avertizări de caniculă pentru mai multe regiuni, până marţi dimineaţă. Vreme extremă nu a fost doar în Capitală. Câmpuri întregi de culturi au fost devastate de grindină în Bacău, iar la Moinești a fost mai rău.