Cine e tanara de 19 ani ucisa de urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi

Cine e tanara de 19 ani ucisa de urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi. Fata nu a avut nicio sansa sa scape vie din ghearele animalului.

S-a dezvaluit identitatea tinerei de 19 ani atacata mortal de un urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi. Reprezentantii Salvamont au declarat ca animalul a atacat-o pe fata direct pe poteca, dupa care a tarat-o intr-o prapastie.

Cine e tanara de 19 ani ucisa de urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi
Sfarsit tragic, marti, 9 iulie, pentru o tanara de 19 ani. Aceasta a fost atacata de un urs pe un traseu montan din apropierea statiunii Busteni, judetul Prahova. Ulterior, a fost gasita fara viata. Autoritatile au decis ca animalul salbatic sa fie impuscat.

Incidentul care a avut loc in zona turistica Jepii Mici, s-a desfasurat sub ochii ingroziti ai iubitului fetei. Acesta a povestit ca fiara a prins-o pe tanara si a tarat-o intr-o rapa adanca. Amandoi erau intr-o drumetie cand au intalnit ursul.

Intre timp, au aparut informatii despre identitatea victimei. Publicatia Bzi.ro a relatat ca tanara de 19 ani era din Iasi si se numea Maria Diana. Ea locuia cu viza de flotant in Bucuresti.

Marti seara, presedintele Salvamont Romania, Sabin Cornoiu, a descris cum s-a intamplat tragedia din Bucegi. Potrivit acestuia, intr-o prima faza, ursul a atacat-o pe tanara pe poteca, a tras-o in vegetatia de langa traseu si, in aceasta vegetatie, a scapat-o intr-o prapastie, unde a cazut.

Dupa aceea, animalul a coborat dupa ea. Intre timp, iubitul victimei, care a ramas pe poteca, a asistat neputincios la intreaga scena si a sunat la 112. Din acest moment, a inceput actiunea de recuperare sau salvare.

SEFUL SALVAMONT ROMANIA: „URSUL A FOST TOT TIMPUL IN APROPIERE, PROBABIL A CONSIDERAT CA ESTE PRADA LUI”
Seful Salvamont Romania descrie cum a decurs operatiunea de recuperare a trupului tinerei. Sabin Cornoiu spune ca „ursul a fost tot timpul in apropiere, probabil a considerat ca este prada lui”.

„Nu i-a atacat pe colegi, dar acestia au strigat, si-au facut simtita prezenta si n-au avut probleme. Probabil specialisti in domeniu pot sa ne spuna ce se intampla cu animalele, de au un asemenea comportament. Ursul poate fi turbat, se poate imbolnavi de aceasta boala si poate sa actioneze neprevazut. Poate din cauza caldurii.

Nu cred ca el a fost surprins pe poteca de victima si luat prin surprindere, deoarece au simturi foarte bune si cu siguranta simteau persoana de la distanta. Nu avem foarte multe informatii, dar probabil cineva va studia ce s-a intamplat sau care este comportamentul animalelor in aceasta perioada si va identifica ce s-a intamplat.

Este regretabil, e un traseu frecventat de turisti, este pacat ca animalele s-au obisnuit sa vina in apropierea lui, dar speram ca se vor lua masurile necesare si turismul montan se va putea desfasura in siguranta”, a declarat seful Salvamont Romania, la Antena 3.