Pentru mamele care au fii. Va veni momentul când copilul te va părăsi pentru Andreea, Ioana sau Elena.

Un articol dedicat mamelor cu fii maturi.

După ce l-ați născut erați în culmea fericirii: era atât de mic, frumos și dulce, era fiul Dumneavoastră. Era atât de hazliu, cu ochii expresivi și dădea mereu din brațe și din picioare. Erați conștientă de faptul că viața lui depindea doar de Dumneavoastră: nu închideați un ochi toată noaptea, îl hrăneați, îi schimbați scutecul. Era o parte din Dumneavoastră.

Scâncea când mergea la grădiniță, pentru că nu dorea să se despartă de mama. Seara, când vă întorceați acasă, vă întreabă de ce luna merge odată cu voi, de ce pisica miaună, de ce tata tușește și de ce bunica poartă niște sticle pe ochi.

Vă amintiți de primele zile de școală când plângea că trebuia să stea toată ziua în bancă. De prima vânătaie. De jocurile pe calculator, care erau atât de simple la început, dar care deveneau din ce în ce mai complexe și nu le puteați înțelege. Timpul zboară repede. Primul telefon, primul SMS primit de la o domniță: „Ce faci?”

Anii au zburat, pentru voi au trecut ca o zi, iar fiul vostru a avut parte de o mulțime de evenimente: noi experiențe, dezvoltare personală, sentimente de dragoste, auto-afirmare, dovada că merită tot ce este mai bun.

Ultima zi de liceu… îi aranjați cravata. Emoții, lacrimi. Merge la studii.

După câteva luni v-o prezintă pe Maria, apoi pe Ioana. Într-o zi vă spune: „Mă căsătoresc cu Elena”.

Și începeți a înțelege: el pleacă, se îndepărtează treptat de voi… Pleacă la ea, la cea care îi va fi alături, care îi va aranja cravata și îi va pregăti micul dejun. Va trebui să acceptați faptul, că fiul Dumneavoastră a crescut și este matur.

Nu interveniți în viața lui. Nu-i vizitați în fiecare zi, nu verificați cum îi pregătește ea micul dejun, prânzul și cina. Fata ar putea fi lipsită de experiență, de aceea poate greși. Dar el o iubește și o acceptă așa cum este ea. Așa că încercați s-o îndrăgiți și pe ea.

Luați aminte:

1. Fiul Dumneavoastră nu dispare nicăieri, el este în continuare alături de voi, dar se află la altă etapă a vieții: trebuie să lucreze, să aibă copii, să aibă grijă de ei și de iubita sa.

2. Între voi există o legătură puternică pe care nimic nu o poate distruge. El este aproape, este mereu aproape, chiar dacă locuiește în un alt apartament, oraș, țară.

3. Încercarea Dumneavoastră de a-l aduce înapoi, de a-l chema acasă în fiecare zi ca să vă ajute, să vă întrebe cum vă simțiți, este o manifestare a egoismului Dumneavoastră. I-ați putea distruge, fără să conștientizați acest lucru, viața.

4. Țineți la el foarte mult, dar el este cu ea. Bucurați-vă că sunt fericiți și lăsați-i să se bucure de viață. Iar Dumneavoastră încercați să-i ajutați pe copiii săraci, faceți ceea ce vă place, discutați cu persoanele care au nevoie de sprijinul vostru.

5. Fiul v-a apreciat și vă va aprecia mereu puterea, bunătatea, dragostea și înțelepciunea Dumneavoastră. Nu-l dezamăgiți. Nu vă transformați într-o bătrână sâcâitoare și egoistă. Îi veți distruge căsnicia și veți avea doar de suferit. Încercați să vă bucurați de viață și lăsați-i și pe ei să facă același lucru.

Dacă v-a plăcut articolul, recomandați-l și prietenilor Dumneavoastră!

sursa: romania-noastra.com