Te crezi tare la LOGICĂ? Doar 1 din 5 oameni ştiu răspunsul corect la această problemă! Confrunta raspunsul tau cu cel corect aici: Incearca si tu!

Acest test de logică creează valuri pe internet, lăsând în urmă mii de oameni confuzi ce se contrazic în legătură cu răspunsul corect.

Jocurile de logică sunt o metodă excelentă pentru a-ţi ţine mintea activă şi a-ţi antrena inteligenţa! Acest test a fost creat de Puzzlefizzy pe site-ul Brilliant.org și are o premisă simplă: trebuie ghiceşti „în ce cutie se află maşina”.

Testul pune la dispoziţie trei cutii, fiecare cu desenul unei maşini pe exterior.

Pe fiecare cutie este e scrisă câte o frază, însă doar una dintre cele trei afirmaţii este adevărată:

Cutia 1: Maşina se află în această cutie;

Cutia 2: Masina nu se află în această cutie;

Cutia 3: Maşina nu se află în cutia 1;

Deşi nu pare la prima vedere, propoziţiile repsective oferă cititorului suficiente informaţii pentru a determina în ce cutie „se află” maşina. Surprinzător, doar 36% dintre oamenii care au jucat jocul pe site-ul Brilliant au ales varianta corectă.

Prima variantă:
Dacă maşina ar fi în cutia nr. 1, atunci atât afirmaţia de la cutia 1, cât şi cea de la cutia 2 ar fi adevărate. Dar, conform regulilor, doar o afirmaţie poate fi adevărată.

A doua variantă:
Dacă maşina ar fi în cutia nr. 3, atunci afirmaţia de la cutia 2, cât şi cea de la cutia 3 ar fi adevărate. Aşadar, maşina nu se află nici în cutia nr. 3.

A treia variantă:
Mai rămâne cutia cu nr. 2. Singura afirmaţie adevărată este sub cutia cu nr. 3 – „Maşina nu se află în cutia cu nr. 1”, iar de aici rezultă că afirmaţia de la cutia nr. 2 – „Maşina nu se află în cutia asta” este falsă, rezultând că maşina se află în cutia nr. 2.