Poveste de iubire. Tineri, frumoși, îndrăgostiți, au trecut in nefiinta la cinci zile unul de celălalt

The end. Finalul a venit peste o frumoasă poveste de dragoste, fără ca publicul să mai aplaude performanța actorilor, a regizorului. O poveste emoționantă, mișcătoare, prin simplitate, naturalețe și sentimente, mai puternică decât ficțiunea…

Katie și Dalton Prager s-au cunoscut pe Facebook, în 2009, amândoi aveau 18 ani. Dalton era internat în spital, iar Katie l-a remarcat într-o imagine postată de mama lui. A simțit nevoia să-i scrie: „Dacă ai nevoie de un prieten, cu care să discuți, sunt aici!”. A fost prima lor discuție. „Îmi pare rău, ne cunoaștem cumva?”, „Nu, nu ne cunoaștem!”, „Văd că ești internat în spital. Îmi pare său. Știu că e nașpa. Trebuie să rămâi puternic și să lupți!”.

Pe măsură ce mesajele circulau între ei, Katie și Dalton au simțit că se îndrăgostesc unul de celălalt. Amândoi sufereau de fibroză chistică, o boală provocată de o mutația unei gene care controlează secreția glandelor exocrine, determinând îngroșarea secrețiilor și afectarea funcției sistemului bronhopulmonar, sistemului digestiv, reproductiv și a altor organe.

Doctorii i-au interzis lui Katie să se întâlnească cu Dalton, din cauza faptului că acesta avea o infecție, mortală pentru bolnavii de fibroză chistică. N-au avut cu cine să se înțeleagă, dorința inimii a fost mai puternică decât rațiunea.

S-au văzut pe 28 august 2009. Seara, la ora 7.30, au ținut minte cu precizie. Katie a coborât din mașina ei și l-a văzut pe Dalton, sprijinit de un zid, purtând ochelari de soare. „Inima îmi bătea năvalnic, dar mi-am înfrânt emoția și m-am dus direct spre el. L-am îmbrățișat și l-am sărutat pe gură. Nu sunt genul ăsta de fată, dar am făcut ceea ce am simțit că trebuie să fac”, povestea Katie reporterilor de la CNN. S-au amuzat într-un parc de distracții, s-au dat în roller-coaster, Dalton i-a oferit un lănțișor, cadou pentru aniversarea celor 19 ani, pe care Katie îi împlinise cu două zile înainte.

S-a întâmplat exact așa cum au preconizat doctorii, Infecția de care suferea Dalton a fost contagioasă, Katie contactând-o din primele momente. În ciuda acestei complicații, nunta celor doi a avut loc doi ani mai târziu. Și-au cumpărat o casă și au decorat-o cu imagini de la nuntă și cu jocuri. Găteau, călătoreau, se iubeau. „Acei ani au fost minunați. Făceam tot felul de nebunii, ne distram. Eram ca într-o poveste de dragoste devenită realitate”, spunea Katie.

În 2014, feeria a luat sfârșit, infecția cuprinsese cea mai mare parte a plămânilor lor. Au fost internați în spital fiind înscriși pe listele de așteptare pentru un transplant de plămâni. Primul transplant l-a făcut Dalton, Katie urmând procedura medicală la câteva luni distanță.

Lupta lor pentru viață nu luase sfârșit, ba chiar devenise mai acerbă. După ce părea că transplantul de plămâni reușise, Dalton a făcut un limfom. A învins cancerul, dar fost nevoie să fie spitalizat, din cauza unei pneumonii și a unei infecții virale. În cazul lui Katie, transplantul a fost un eșec încă de la început. Au urmat o serie de internări succesive, până când doctorii au realizat că nu mai este nimic de făcut.

Familia a sperat că îi poate reuni într-un spital din Kentucky, dar nu a mai fost posibil din cauza stării de sănătate a lui Dalton, care nu putea permite să fie deplasat.

Katie declara pentru CNN, cu o zi înainte ca Dalton să moară, că nu regretă decizia de a-l întâlni față în față, momentul în care a contactat infecția, „Am avut cei mai frumoși ani ai vieții mele. Consider că e mai bine să iubești cu pasiune cinci ani de zile, într-o fericire continuă, decât să trăiești 20 degeaba. Cred că dacă aș fi avut șansa să pot scrie o carte despre povestea noastră, ar fi fost un best-seller. ȘI s-ar fi terminat „Și au trăit fericiți, unul în brațele celuilalt, pentru eternitate””.

Dalton a murit într-un spital din Saint-Louis, în timp ce Katie îi vorbea, prin intermediul Face Time. „Dalton a dus o bătălie lungă și grea cu boala lui, fibroză chistică. A fost un luptător curajos, pentru care verbul „a renunța” nu exista în vocabular”, a scris Katie pe Facebook.

Katie l-a urmat pe Dalton, în dragostea pentru o eternitate, la doar cinci zile distanță.

„În această dimineață. fiica mea și-a găsit liniștea, acasă, înconjurată de familie, departe de spital, așa cum și-a dorit. Zilele ce vor urma nu vor fi ușoare, dar sunt consolată de gândul că fiica mea și-a trăit viața din plin”, a scris mama lui Katie pe Facebook.

Katie și Dalton Prager, o poveste de dragoste parcă ireală în lumea în care trăim, o poveste pe care doar eternitatea o poate împlini așa cum și-o doreau cei doi.